Основні | |
---|---|
Вага | 0.45 г |
Виробник | Marmarabirlik |
Країна виробник | Туреччина |
Упаковка | Пластикова банка |
Склад | В'ялені маслини |
Вид консервації | Оливки |
Маслини чорні в'ялені без розсолу, збір маслин відбувається після того, як вони повністю дозріють і придбають чорний колір, саме тоді вони володіють м'ясистою з тонкою структурою кожецей і маленькою легко відокремленою кісточкою. Такі маслини багаті вітаміном А, залізом і кальцієм.
Marmarabirlik — світовий лідер по виробництву оливкового масла, маслин і продукції з маслин. На ринку з 1952 року.
Енергетична цінність на 100 г продукту: 1499 кДж / 364 ккал
Харчова цінність:
- Жир (р) 36,6 г
- Насичені жири (г) 5.9 г
- Транс-жири (г) 0 р
- Холестерин (мг) 0.1 мг
- Вуглеводи (г) 5.7 г
- Цукор (м) 0 р
- Волокно (р) 2.2 м
- Білки (г) 1.8 м
- Сіль / натрію (р) 5.5 г / 2.2 м
В'ялені оливки – один із самих древніх способів приготування цього продукту. Основа процесу в'ялення полягає в тому, що оливки зневоднюють шляхом природної сушки при температурі до 40 градусів за Цельсієм. В'ялення не повинно бути швидким і найкраще його робити під променями сонця. Слід розуміти, що біохімія в'ялених оливок буде дещо інша, ніж у маслин приготованих іншими способами. Що це означає? Якщо не вдаватися в подробиці, а просто констатувати факти, то саме в в'ялених оливках зберігається найбільша кількість корисних речовин і вітамінів. Якщо оливки приготовлені іншим способом (соління або консервація) містять у собі або сіль або луг, то в'ялені оливки, образно висловлюючись, ввібрали в себе тільки сонце і морський бриз. Готові в'ялені оливки можуть згодом додатково оброблятися. Наприклад їх можуть підсолити, обробити приправами, додати маринад.
В'ялені оливки – профілактика здоров'я
У в'ялених оливках зберігається до двадцяти відсотків жиру. Однак це не тваринний жир, який відкладається на стінках судин, а мононенасичений – навпаки сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Комплекс мікроелементів і вітамінів міститься в оливках і оливковій олії навіть називають рідким золотом. Крім цього багато жителів Середземномор'я схильні вживати по кілька кісточок на тиждень, для, як вони стверджують, кращого травлення. Однак ми б не радили вам чинити так само. Може бути свіжі кісточки і гарні, але в старих дуже часто починають утворюватися деякі шкідливі речовини.
В'ялені оливки – концентрований смак
Виявляється у в'ялених оливок дуже концентрований смак. В кілька разів сильніше виражений ніж, наприклад, у консервованих. При цьому, якщо консервовані оливки піддаються жорстким технологічним процесам, то в в'ялені якщо щось і є, то тільки сіль. Саме тому іноді виробники в'ялених оливок можуть згодом "послаблювати" такий концентрат. Наприклад трохи вимочивши в'ялені оливки.
- Ціна: 173 ₴/банка