Характеристики
Основні | |
---|---|
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Стан | Новий |
Свисток | Не передбачений |
Країна виробник | Туреччина |
Матеріал ручки | Пластик |
Загальний об`єм чайника | 1.0 (л) |
Тип ручки | Фіксована |
Матеріал чайника | Нержавіюча сталь |
Користувацькі характеристики | |
Об`єм | 0.4 |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Турецький набір (подвійний чайник). Чайник 1 л + чайник для заварювання 0,4 л.
Для заварювання чаю в Туреччині використовують спеціальний двоярусний чайник çaydanlık (чайданлык). Маленький чайник, який зверху називається demlik (дэмлик). У нього кладеться заварка.
Турецький двоярусний чайник може бути різних розмірів і форми. Зазвичайçaydanlık зроблений із порцеляни або неіржавкої сталі.
Процес приготування чаю:
- Починається приготування чаю з маленького верхнього чайника. У верхній чайник кладемо заварку. Заварювання необхідно під струменем води промити.
- Далі у великий нижній чайник наливаємо воду та наверх ставимо маленький чайник із заварюванням і встановлюємо на плиту.
- Коли вода починає нагріватися в нижньому чайнику, пари підіймаються нагору та розігрівають маленький чайник із заваркою. За такого процесу заварювання починає розм'якшуватися. Коли вода внизу закипить, потрібно залити окріп у верхній чайник. У нижній чайник додаємо ще води та доставимо наш двоярусний чайник знову на вогонь. Коли вода знову закипить, необхідно знизити вогонь до мінімуму та дати час заварювання добре заваритися. Що довше дасте час цьому процесу, то смачніший буде чай.
Інформація для замовлення
- Ціна: 808 ₴/комплект