Характеристики
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 1000 г |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Форма випуску | Розсипний |
Тип смакового інгредієнта | Бергамот |
Упаковка | Паперовий пакет |
Склад чаю | Збір |
Країна виробник | Німеччина |
Тип чаю | Чорний чай |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | HAS |
Цей сорт чаю названий на честь досить складного старовинного ритуалу Мавлеві, заснованого в XIII столітті в Туреччині Румі. Він складається з декламації віршів на славу Фернана, музичних імпровізацій і виготовлення «вертного» танцю.
Натуральний цейлонський великолистовий чорний чай з ароматом бергамоту, ферментований і висушений за турецькими рецептами для європейського споживача.
Місце вирощування чайного листа — Шрі-Ланка.
Умови зберігання: зберігати в сухому прохолодному місці за температури не вищої від 20 °C і відносної вологості не більш ніж 75%, уникаючи близькості сильних запахів.
Після відкриття пачки чаю рекомендується зберігати в герметичному посуді.
Доставка по Україні "Новою Поштою".
Як заварювати турецький чай
Для приготування традиційного напою використовують спеціальні двоярусні чайники. У верхню частину насипають подрібнений чай і заливають холодною водою. Промивати чай можна прямо в маленькому заварювальному чайнику. Шанувальники чаю міцші, можуть використовувати зовсім невелику кількість води для заварювання. В нижню — просто наливається вода, й весь чайник встановлюється на вогонь. Вода у верхньому відсіку нагрівається від пари з нижнього, і після закипання вважається справжньою заваркою.
Шанувальники чаю міцші, можуть використовувати зовсім невелику кількість води для заварювання.
Для приготування турецького чаю не треба кип'ятити воду повторно, адже інакше вода втратить свої якості та буде просто непридатною для якісного приготування такого напою. Не варто так само використовувати електронагрівач, адже рідина для турецького чаю треба доводити до кипіння виключно на вогні.
Турецький стаканчик для чаю
Чай п'ють зі спеціальних маленьких скляних стаканчиків (армуд), що мають посередині невелике звуження. Вважається, що такі стаканчики для чаю схожі на струнку жіночу фігуру. Чай наливають не до краю арамуду, щоб не обпекти пальці в процесі чаювання. Форма стаканчиків, як стверджують турки, максимально довго зберігає температуру чаю. Обов'язково подається цукор до чаю (зазвичай два шматочки).
Інформація для замовлення
- Ціна: 886 ₴/упаковка