Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Goran-Tee |
Країна виробник | Німеччина |
Тип чаю | Чорний чай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Тип смакового інгредієнта | Бергамот |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Вага | 500 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Так |
Чорний великолистовий Goran-Tee Sinbad — вишуканий чай, з багатим і насиченим букетом. Напій має приємний виразний колір і насичений смак із легким ароматом трохи солодких спецій і бергамоту, таких характерних для сходу.
Самі чайні листи привезені зі Шрі-Ланки (Цейлон), але висушені та ферментовані за турецькими рецептами для європейського споживача.
Спосіб приготування: чайна ложка для заварювання на склянку окропу, настоювання 3-5 хвилин.
Рекомендації щодо вживання: для заварювання найкраще використовувати м'яку очищену воду. Покладіть чай у заварювальний чайник і залийте окропом, дайте настоятися приблизно 3-5 хвилин, щільно накривши чайник кришкою (вона пропускає пару, але затримує ефірні олії, що надають чаю аромату). Чудовий напій готовий до вживання.
Рекомендовано пити з невеликою дозою цукру, щоб можна було відчути весь колорит натуральної турецької чайної суміші.
Умови зберігання: зберігати в сухому прохолодному місці за температури не вищої від 20 °C і відносної вологості не більш ніж 75%, уникаючи близькості сильних запахів.
Після відкриття пачки чаю рекомендується зберігати в герметичному посуді.
Доставка по Україні.
Як заварювати турецький чай
Для приготування традиційного напою використовують спеціальні двоярусні чайники. У верхню частину насипають подрібнений чай і заливають холодною водою. Промивати чай можна прямо в маленькому заварювальному чайнику. Шанувальники чаю міцші, можуть використовувати зовсім невелику кількість води для заварювання. В нижню — просто наливається вода, й весь чайник встановлюється на вогонь. Вода у верхньому відсіку нагрівається від пари з нижнього, і після закипання вважається справжньою заваркою.
Шанувальники чаю міцші, можуть використовувати зовсім невелику кількість води для заварювання.
Для приготування турецького чаю не треба кип'ятити воду повторно, адже інакше вода втратить свої якості та буде просто непридатною для якісного приготування такого напою. Не варто так само використовувати електронагрівач, адже рідина для турецького чаю треба доводити до кипіння виключно на вогні.
Турецький стаканчик для чаю.
Чай п'ють зі спеціальних маленьких скляних стаканчиків (армуд), що мають посередині невелике звуження. Вважається, що такі стаканчики для чаю схожі на струнку жіночу фігуру. Чай наливають не до краю арамуду, щоб не обпекти пальці в процесі чаювання. Форма стаканчиків, як стверджують турки, максимально довго зберігає температуру чаю. Обов'язково подається цукор до чаю (зазвичай два шматочки).
Інформація для замовлення
- Ціна: 530 ₴/упаковка