Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Goran-Tee |
Країна виробник | Німеччина |
Тип чаю | Чорний чай |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Тип смакового інгредієнта | Бергамот |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Вага | 500 г |
Упаковка | Паперовий пакет |
Подарункова упаковка | Так |
Goran-Tee "Mevlana" ― це класичний чорний крупно листовий чай володіє інтенсивним ароматичним смаком з легким ароматом бергамоту, задовольнить навіть самих вимогливих любителів чаю. Чайні листки досить великі, приблизно 8-15 мм
Самі чайні листи привезені з Шрі-Ланки (Цейлон), але висушені і ферментованих з турецьким рецептами для європейського споживача.
Спосіб приготування: чайна ложка заварки на склянку окропу, настоювати 3-5 хвилин.
Рекомендації по вживанню: для заварювання краще всього використовувати м'яку очищену воду. Покладіть чай в заварювальний чайник і залийте окропом, дайте настоятися приблизно 3-5 хвилин, щільно накривши чайник кришкою (вона пропускає пар, але затримує ефірні олії, що додають чаю аромат). Чудовий напій готовий до вживання.
Рекомендовано пити з невеликою дозою цукру, щоб можна було відчути весь колорит натуральної турецької чайної суміші.
Умови зберігання: зберігати в сухому прохолодному місці при температурі не вище 20°C і відносній вологості не більше 75% уникаючи близькості сильних запахів.
Після відкриття пачки чаю рекомендується зберігати в герметичній посуді.
Доставка по Україні.
Goran-Tee "Mevlana"
Як заварювати турецький листовий чай
Для приготування традиційного напою використовують спеціальні двоярусні чайники. У верхню частину насипають подрібнений чай і заливають холодною водою. Промивати чай можна прямо в маленькому заварювальному чайнику. Любителі чаю міцніше, можуть використовувати зовсім невелика кількість води для заварювання. У нижню - просто наливається вода і весь чайник встановлюється на вогонь. Вода у верхньому відсіку нагрівається від пара з нижнього, і після закипання вважається справжньою заваркою.
Любителі чаю міцніше, можуть використовувати зовсім невелика кількість води для заварювання.
Для приготування турецького чаю не слід кип'ятити воду повторно, адже інакше вода втратить свої якості і буде просто непридатна для якісного приготування такого напою. Не варто так само використовувати електронагрівач, адже рідина для турецького чаю слід доводити до кипіння виключно на вогні.
Турецький склянка для чаю.
Чай п'ють із спеціальних маленьких скляних стаканчиків (армуд), що мають посередині невелике звуження. Вважається, що такі стаканчики для чаю нагадують струнку жіночу фігуру. Чай наливають не до краю армуд, щоб не обпекти пальці в процесі чаювання. Форма стаканчиків, як стверджують турки, максимально довго зберігає температуру чаю. Обов'язково подається цукор до чаю (зазвичай два шматочки).
Інформація для замовлення
- Ціна: 530 ₴/упаковка