Чай чорний великолистовий 500 г Has-Tee Mesnevi (розсипний)

Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Країна виробник | Німеччина |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Розсипний |
Тип чаю | Чорний чай |
Склад чаю | Збір |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Тип смакового інгредієнта | Бергамот |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | HAS |
Натуральний цейлонський великолистовий чорний чай з ароматом бергамоту, ферментований і висушений за турецькими рецептами для європейського споживача.
Місце вирощування чайного листа — Шрі-Ланка.
Рекомендації щодо вживання: для заварювання найкраще використовувати м'яку очищену воду. Покладіть чай у заварювальний чайник і залийте окропом, дайте настоятися приблизно 5-7 хвилин, щільно накривши чайник кришкою (вона пропускає пару, але затримує ефірні олії, що надають чаю аромату). Напій готовий до вживання.
Після відкриття пачки чаю рекомендується зберігати в герметичному посуді.
Як заварювати турецький чай
Для приготування традиційного напою використовують спеціальні двоярусні чайники. У верхню частину насипають подрібнений чай і заливають холодною водою. Промивати чай можна прямо в маленькому чайнику. Шанувальники чаю міцші, можуть використовувати зовсім невелику кількість води для заварювання. В нижню — просто наливається вода, й весь чайник встановлюється на вогонь. Вода у верхньому відсіку нагрівається від пари з нижнього, і після закипання вважається справжньою заваркою.
Шанувальники чаю міцші, можуть використовувати зовсім невелику кількість води для заварювання.
Для приготування турецького чаю не треба кип'ятити воду повторно, адже інакше вода втратить свої якості та буде просто непридатною для якісного приготування такого напою. Не варто так само використовувати електронагрівач, адже рідина для турецького чаю треба доводити до кипіння виключно на вогні.
Турецький стаканчик для чаю.
Чай п'ють зі спеціальних маленьких скляних стаканчиків (армуд), що мають посередині невелике звуження. Вважається, що такі стаканчики для чаю схожі на струнку жіночу фігуру. Чай наливають не до краю арамуду, щоб не обпекти пальці в процесі чаювання. Форма скляночок, як стверджують турки, максимально довго зберігає температуру чаю. Обов'язково подається цукор до чаю (зазвичай два шматочки).
Інформація для замовлення
- Ціна: 548 ₴/упаковка