Основні | |
---|---|
Виробник | Marmarabirlik |
Країна виробник | Туреччина |
Вид консервації | Оливки |
Упаковка | Пластикова банка |
Вага | 0.4 г |
Склад | В'ялені маслини |
Маслини в'ялені в банку Marmarabirlik KURU SELE
Оливки KURU SELE вялятся на відкритому повітрі у спеціальних плетених кошиках шарами, шари пересипаються сіллю. Періодично вручну оливки перевертаються для досягнення рівномірного процесу в'ялення.
В'ялені оливки містять близько 20% жиру. Але це не той жир, який є в ковбасі або котлетах. Він мононенасичений, тому не відкладається на стінках судин у вигляді холестерину, а, навпаки, сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, ожиріння і навіть діабету.
В'ялені оливки – один із самих древніх способів приготування цього продукту. Основа процесу в'ялення полягає в тому, що оливки зневоднюють шляхом природної сушки при температурі до 40 градусів за Цельсієм. В'ялення не повинно бути швидким і найкраще його робити під променями сонця. Слід розуміти, що біохімія в'ялених оливок буде дещо інша, ніж у маслин приготованих іншими способами. Що це означає? Якщо не вдаватися в подробиці, а просто констатувати факти, то саме в в'ялених оливках зберігається найбільша кількість корисних речовин і вітамінів. Якщо оливки приготовлені іншим способом (соління або консервація) містять у собі або сіль або луг, то в'ялені оливки, образно висловлюючись, ввібрали в себе тільки сонце і морський бриз. Готові в'ялені оливки можуть згодом додатково оброблятися. Наприклад їх можуть підсолити, обробити приправами, додати маринад.
В'ялені оливки – профілактика здоров'я
У в'ялених оливках зберігається до двадцяти відсотків жиру. Однак це не тваринний жир, який відкладається на стінках судин, а мононенасичений – навпаки сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Комплекс мікроелементів і вітамінів міститься в оливках і оливковій олії навіть називають рідким золотом. Крім цього багато жителів Середземномор'я схильні вживати по кілька кісточок на тиждень, для, як вони стверджують, кращого травлення. Однак ми б не радили вам чинити так само. Може бути свіжі кісточки і гарні, але в старих дуже часто починають утворюватися деякі шкідливі речовини.
В'ялені оливки – концентрований смак
Виявляється у в'ялених оливок дуже концентрований смак. В кілька разів сильніше виражений ніж, наприклад, у консервованих. При цьому, якщо консервовані оливки піддаються жорстким технологічним процесам, то в в'ялені якщо щось і є, то тільки сіль. Саме тому іноді виробники в'ялених оливок можуть згодом "послаблювати" такий концентрат. Наприклад трохи вимочивши в'ялені оливки.
Самовивіз в Дніпрі.
Доставка по Україні всіма службами крім Укрпошти.
ДИВИТИСЯ ПРОДУКТИ З ТУРЕЧЧИНИ
- Ціна: 242 ₴