Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Матеріал ручки | бакеліт |
Тип ручки | Фіксована |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Підходить для індукційних плит | Так |
Матеріал чайника | Нержавіюча сталь |
Свисток | Не передбачений |
Загальний об`єм чайника | 2.0 (л) |
Стан | Новий |
Користувальницькі характеристики | |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Турецький набір. Чайник 1200 мл + чайник для заварювання 800 мл.
Для заварювання чаю в Туреччині використовують спеціальний двох'ярусний чайник çaydanlık (чайданлык). Маленький чайник, який на верху називається demlik (дэмлик). У нього кладеться заварка.
Турецький двох'ярусний чайник може бути різних розмірів і форми. Як правило çaydanlık зроблений з порцеляни або нержавіючої сталі.
Процес приготування чаю:
Починається приготування чаю з маленького верхнього чайника. У верхній чайник кладемо заварку. Заварку необходТурецкий двох'ярусний чайник — çaydanlık і процес заварювання чаю.імо під струменем води промити (деякі не промивають).
Далі у великій нижній чайник наливаємо воду і наверх ставимо маленький чайник з заваркою, і встановлюємо на плиту.
Коли вода починає нагрівається в нижньому чайнику, пари піднімаються нагору і розігрівають маленький чайник з заваркою. При такому процесі заварка починає розм'якшаться. Коли вода внизу закипить, потрібно залити окріп у верхній чайник. У нижній чайник додаємо води і ставимо наш двох'ярусний чайник знову на вогонь. Коли вода знову закипить необхідно знизити вогонь до мінімуму і дати час заварки добре заваритися. Чим довше дасте час цього процесу, тим смачніше буде чай.
- Ціна: 1 208 ₴/набір