Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Матеріал чайника | Нержавіюча сталь |
Матеріал ручки | бакеліт |
Колір | Зелений |
Підходить для індукційних плит | Так |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Тип ручки | Фіксована |
Свисток | Не передбачений |
Загальний об`єм чайника | 4.0 (л) |
Стан | Новий |
Користувальницькі характеристики | |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Турецький набір. Чайник 1700 мл + чайник для заварювання 1300 мл.
Для заварювання чаю в Туреччині використовують спеціальний двоярусний чайник çaydanlık (чайданлык). Маленький чайник, який зверху називається demlik (дэмлик). У нього кладеться заварка.
Турецький двоярусний чайник може бути різних розмірів і форми. Зазвичайçaydanlık зроблений із порцеляни або неіржавкої сталі.
Процес приготування чаю:
Починається приготування чаю з маленького верхнього чайника. У верхній чайник кладемо заварку. Заварювання необхід Турецький двоярусний чайник — ineaydanlık і процес заварювання чаю.імо під струменем води промити (деякі не промивають).
Далі у великий нижній чайник наливаємо воду та наверх ставимо маленький чайник із заварюванням і встановлюємо на плиту.
Коли вода починає нагріватися в нижньому чайнику, пари підіймаються нагору та розігрівають маленький чайник із заваркою. За такого процесу заварювання починає розм'якшуватися. Коли вода внизу закипить, потрібно залити окріп у верхній чайник. У нижній чайник додаємо ще води та доставимо наш двоярусний чайник знову на вогонь. Коли вода знову закипить, необхідно знизити вогонь до мінімуму та дати час заварювання добре заваритися. Що довше дасте час цьому процесу, то смачніший буде чай.
- Ціна: 1 294 ₴/набір