Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Marmarabirlik |
Країна виробник | Туреччина |
Вага | 1.2 кг |
Основні | |
Упаковка | Пластикова банка |
Вид консервації | Оливки |
Склад | В'ялені маслини |
Fimtad — компанія-виробник різноманітної лінійки харчових продуктів та консервації.
Оливки чорні в'ялені без розсолу у великій банці 1,2 кг.
Збирання маслинок відбувається після того, як вони повністю дозріють і набудуть чорного кольору, саме тоді вони мають м'ясисту структуру з тонкою шкіркою й маленькою кісточкою, що легко відділяється. Такі маслини багаті на вітамін А, залізо та кальцій.
Склад: чорні оливки в розсолі натурального бродіння, сіль, регулятор кислотності (молочна кислота), затверджувач (хлорид кальцію)
Енергетична цінність: 1499 кДж / 364 ккал
Харчова цінність у 100 г:
- Жир 36.6 г
- Насичені жири 5.9 г
- Трансжири 0 г
- Холестерин 0.1 мг
- Вуглеводи 5.7 г
- Цукор 0 г
- Волокно 2.2 г
- Белки 1.8 г
- Сіль/натрію 5.5 г/2.2 г
Оливки KURU SELE мляваються на відкритому повітрі в спеціальних плетених кошиках шарами, шари пересипаються сіллю. Періодично вручну оливки перевертаються для досягнення рівномірного процесу в'ялення.
В'ялені оливки містять приблизно 20% жиру. Але це не той жир, який є в ковбасі або котлетах. Він мононенасичений, тому не відкладається на стінках судин у формі холестерину, а, навпаки, сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, ожиріння й навіть діабету.
В'ялені оливки — один із найдавніших способів приготування цього продукту. Основа процесу в'янення полягає в тому, що оливки зневоднюють способом природного сушіння за температур до 40 градусів за Цельсієм. В'яління не має бути швидким і найкращим його виробляти під променями сонця. Треба розуміти, що біохімія в'ялених оливок буде дещо інша, ніж у оливок, приготованих іншими способами. Що це означає? Якщо не вдавати в подробиці, а просто констатирувати факти, то саме у в'ялених оливках зберігається найбільша кількість корисних речовин і вітамінів. Якщо оливки приготовані іншим способом (солення або консервація) містять у собі або сіль або луг, то в'ялені оливки, образно окресленої, увібрали в себе тільки сонце та морський бриз. Готові в'ялені оливки можуть згодом додатково оброблятися. Наприклад, їх можуть підсолити, обробити приправами, додати маринад.
В'ялені оливки — профілактика здоров'я
У в'ялених оливках зберігається до двадцяти відсотків жиру. Однак це не тваринний жир, який відкладається на стінках судин, а мононенасичений — навпаки, сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Комплекс мікроелементів і вітамінів міститься в оливках і оливковій олії називають навіть рідким золотом. Крім цього, багато жителів Середземномор'я схильні вживати по нескольці кісточок на тиждень, для, як вони стверджують, найкращого травлення. Однак ми б не радили вам надходити так само. Може бути свіжі кісточки та гарні, але в старих дуже часто починають утворюватися деякі шкідливі речовини.
В'ялені оливки — концентрований смак
Виявляється, у в'ялених оливок дуже концентрований смак. У кілька разів сильніший, ніж, наприклад, у консервованих. Водночас якщо консервовані оливки піддаються жорстким технологічним процесам, то у в'ялені, якщо що і є, так тільки сіль. Саме тому іноді виробники в'ялених оливок можуть згодом "слабляти" такий концентрат. Наприклад, трохи вимочивши в'ялені оливки.
ПІДТРИМАТИ ПРОДУКТИ З ТУРЦІЇ
- Ціна: 435 ₴/банка