Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Матеріал чайника | Нержавіюча сталь |
Матеріал ручки | бакеліт/пластик |
Підходить для індукційних плит | Так |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Тип дна | Багатошарове |
Тип ручки | Фіксована |
Стан | Новий |
Турецький набір (подвійний чайник). Чайник 0,6 л + чайник для заварювання 1,1 л.
Для заварювання чаю в Туреччині використовують спеціальний двоярусний чайник çaydanlık (чайданлык). Маленький чайник, який зверху називається demlik (дэмлик). У нього кладеться заварка.
Турецький двоярусний чайник може бути різних розмірів і форми. Зазвичайçaydanlık зроблений із порцеляни або неіржавкої сталі.
Процес приготування чаю:
- Починається приготування чаю з маленького верхнього чайника. У верхній чайник кладемо заварку. Заварювання необхідно під струменем води промити.
- Далі у великий нижній чайник наливаємо воду та наверх ставимо маленький чайник із заварюванням і встановлюємо на плиту.
- Коли вода починає нагріватися в нижньому чайнику, пари підіймаються нагору та розігрівають маленький чайник із заваркою. За такого процесу заварювання починає розм'якшуватися. Коли вода внизу закипить, потрібно залити окріп у верхній чайник. У нижній чайник додаємо ще води та доставимо наш двоярусний чайник знову на вогонь. Коли вода знову закипить, необхідно знизити вогонь до мінімуму та дати час заварювання добре заваритися. Що довше дасте час цьому процесу, то смачніший буде чай.
Інформація для замовлення
- Ціна: 635 ₴/комплект